Darbeye Karşı Basın Açıklaması

NECİP MİLLETİMİZİN VE DEĞERLİ BASININ DİKKATİNE

15 Temmuz’da Bu Millete ve Bu Topraklara yüzyıllardır pusu kuran işgal kuvvetlerinin tetikçisi Fetö mensubu bir avuç vatan haini tarafından Hükümet ve Milli İradeye karşı Darbe girişimi gerçekleştirilmiştir.

O Gece Bu milletin her ferdinin şahsı ve evlatları için kurmuş oldukları gelecek tasavvuruna, Can güvenliğine, Ülkemizin büyük Hedeflerine, Kalkınma Projelerine darbe indirilmeye çalışılmıştır.

Milletimizin tarihine “Onur Gecesi” olarak geçecek o gece Yiğit Milletimiz Tek Bilek, Tek Yürek olarak bu girişime karşı mücadele etmiştir.

Milletimiz üzerine salınan tank, tüfek, uçak karşısında çelik bir İrade ve Savunma Örneği göstermiştir.

O Gece Milletimizin her ferdi tek başına bir ordu olmuştur…

Milletin evlatları Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, Havalimanlarında ve Boğaz Köprüsü'nde Vatan İçin, Millet için canlarını feda etmişlerdir.

Hakkı ve Adaleti rehber edinen Biz Avukatlar Evlatlarımıza o gece şu sözü verdik: “Ey oğul, belki bu can bu tende kalmayacak lakin sana kan ve gözyaşı dolu bir ülke bırakmayacağım inşallah.”

Bu Ülkeye, bu kadim Topraklara, Bu Millete, bizden sonraki nesle derin bir ızdırap ve tarihi bir ayıp bırakmayacağız!

Bugün cübbelerimiz ile burada bu basın açıklamasını yapabiliyorsak, biliyoruz ki o tarihi günde bedenlerini tanklara, tüfeklere karşı siper eden o Yiğit vatan evlatlarının ve  bu uğurda mücadele veren vatan sevdalılarının sayesindedir.

Allah onlardan Ebediyyen razı olsun.

Bu Kadim Medeniyeti ve toprakları emperyalistlerin peyki bir Suriye emsali olmaktan koruyan Rabbimize Hamd olsun.

Milletimize ve onun meşru temsilcilerine yönelik bu alçakça ve ihanet dolu suç karşısında mevcut Hukuk sistemimizde hakkıyla bir ceza olmadığını bilmek biz avukatlar için ayrı bir ızdıraptır.

Bu vatana ihanet girişiminden gereken dersin alınarak; milletimizin bu ve benzeri olaylardaki vicdani haykırışının karşılık bulması için vatan hainlerine karşı kapısında bulunduğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisinin Yasama Organı sıfatıyla, Hükümetimizin de Yürütme Organı olarak adaletin tesisi için her türlü tedbiri alacağına, hakkıyla gereğini yapacağına inanıyoruz. Bu haklı mücadelede Hükümetimizin ve Devletimizin yanında olduğumuz ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu deklere ediyoruz.

Milletimizin İstikbal ve İstiklal mücadelesinde milletimizle yek pare mücadele veren tüm güvenlik birimi mensuplarına hassaten bir vefa teşekkürünü borç addediyoruz.

Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.

Milletin değerlerine inanan ve ona güvenen Hakkın ve Adaletin temsilcileri biz Avukatlar, bu topraklarda bir daha böyle bir kalkışmanın ve acının yaşanmaması için mesleki ve kişisel olarak elimizden gelen her türlü gayreti ve katkıyı göstereceğimize dair Milletimize söz veriyoruz.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

20.07.2016

ADALET DER