Haberler / Faaliyetler
İstanbul 2 nolu Baromuzun 2. Olağan Genel Kurulu

İstanbul 2 nolu Baromuzun 2. Olağan Genel Kurulu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1 Nolu Amfi'de 17 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Dernek Başkanımız ve Üyelerimizle Genel Kurula katıldık.

20.11.2022
HUKAD İstişare ve Hasbihal Yemeği

Dernek Üyelerimiz ve HUKAD Gençlik Komisyonumuzdan öğrencilerimizle istişare ve hasbihal yemeğinde biraraya geldik.

08.11.2022
Cumhuriyet Gazetesinden HUKAD Başkanına çirkin saldırı.

Cumhuriyet Gazetesi Dernek Başkanımız Av. Figen Şaştım’a ve Üyelerimize İmam Hatiplilik ve 2 nolu Baro Üyeliği üzerinden Cinsiyetçi simge ile hakaret ederek Hedef gösterdi.

23.07.2022
İnsan Haklar Seminer Dizisi 3 - Bireysel Başvuruda Kabul Edilebilirlik Kriterleri

Hukukçu Kadınlar Derneği’nin düzenlediği İnsan Hakları Seminerlerinin 3.'sünde, Anayasa Mahkemesi Üyesi Selahaddin Menteş ve Anayasa Mahkemesi Rapörtörü Murat Azaklı ile ‘Bireysel başvuruda kabul edilebilirlik kriterleri’ konusu HUKAD Başkanı Av. Figen Şaştım moderatörlüğünde Panel şeklinde soru-cevap olarak işlenecektir.

06.06.2022
İnsan Haklar Seminer Dizisi 2 - Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve KADES Uygulaması

İnsan Hakları ve Akademi Komisyonumuzun düzenlediği İnsan Hakları Seminerlerinin ikincisinde, konuğumuz İçişleri Bakanlığı EGM Asayiş Daire Bşk. Yrd. Tarıkhan ÇETİNER’le Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve KADES Uygulaması konuşuldu.

23.05.2022
İnsan Haklar Seminer Dizisi 1 - İnsan Haklarına Giriş

İnsan Hakları ve Akademi Komisyonumuzun düzenlediği İnsan Hakları Seminerlerinin ilkinde Prof. Dr. Berdal Aral İnsan ile haklarına Giriş Semineri gerçekleştirildi.

23.05.2022
İstanbul 2 Nolu Baro Başkanının katılımıyla Dernek Gençlik Komisyonuna yönelik İftar Programı

HUKAD Gençlik Komisyonumuza yönelik düzenlediğimiz iftar programımızı misafirimiz İstanbul @2noluBaro Başkanı Sn. Av. Yasin Şamlı Beyefendi'nin katılımıyla Dernek Merkezimizde gerçekleştirdik. Baro Başkanımıza, katılan meslek mensuplarına ve emek veren meslektaşlarımıza teşekkür ederiz

28.04.2022
28 Şubat Darbesinin 25. yılında Anadolu Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı ziyaretimiz

28 Şubat’ın 25. yılında Derneğimizin Raporladığı ve bastırdığı "Türkiye’deki Darbeler, Hak İhlalleri ve Çözüm Teklifleri" kitabımızı tanıtmak, içeriğindeki tekliflerimizin icrası hususunda destek için @anadoluekbvakfi başkanı Av.Hayrullah Başer Bey'i ziyaret ettik, fikir alışverişinde bulunduk.

16.04.2022
28 Şubat Darbesinin 25. yılında Araştırma Kültür Vakfı Ankara şubesine ziyaretimiz

28 Şubat’ın 25. yılında derneğimizin raporladığı ve bastırdığı "Türkiye’deki Darbeler, Hak İhlalleri ve Çözüm Teklifleri" kitabımızı tanıtmak ve içeriğindeki tekliflerimizin icrası hususunda destek için Araştırma Kültür @AKV_Merkez Vakfı Ankara Başkanı Metin Mahitapoğlu Bey'i ziyaret ettik.

16.04.2022
28 Şubat Darbesinin 25. yılında İHH Ankara şubesine ziyaretimiz

28 Şubat’ın 25. yılında derneğimizin raporladığı ve bastırdığı "Türkiye’deki Darbeler, Hak İhlalleri ve Çözüm Teklifleri" kitabımızı tanıtmak için @insaniyardim @ihhankarasube başkanı Hacıbayram Şahin Bey'i ziyaretle takdim ettik. Kitabımızdaki tekliflerimizin icrasında destek temennisiyle.

15.04.2022